Margareth Sijm: ‘Pas huizen aan zodat ze levensbestendig worden’

 

 

 

Margareth Sijm is particulier ambulant-begeleider van ouderen in Noord-Holland en een van de bezoekers van de discussiebijeenkomst van ZZWW in mei. “Wat een goed idee dat ZZWW dit georganiseerd heeft en de afgelopen tijd het debat over samenwerking om onder andere de woningnood op te lossen heeft aangezwengeld.”

 

“Als kleine zorgaanbieder zie ik vooral in de praktijk waar de knelpunten zitten. Zo zijn sommige huizen op dit moment eigenlijk niet geschikt voor ouderen. Bijvoorbeeld omdat de douche boven zit of veel te klein is. Of omdat de kamers en de keuken te hokkerig zijn. Met een rollator kun je er eigenlijk niet uit de voeten en dan wordt de kans dat een bewoner valt heel groot. Hun huis moet aangepast worden, maar daar hebben ze geen geld voor en door de gemeente worden aanvragen niet zo snel goedgekeurd”, zegt ze.

“Dus ik zou zeggen: woningcorporaties, doe hier ook wat aan! Maak meer woningen levensbestendig en bouw daarnaast ook meer seniorenwoningen of woonzorgwoningen.”

Het opsplitsen van boerderijen vindt ze bovendien een goed plan. “Daarvan zijn er in de dorpen meer dan genoeg. Er is zeker behoefte aan.”

Terug naar de nieuwspagina

Meld u aan voor de nieuwsbrief