ZZWW: 'Goed dat het Dijklander Ziekenhuis het videoconsult nu ook gebruikt'

Uit onderzoek van het Dijklander Ziekenhuis blijkt dat patiënten tevreden zijn over beeldbellen via hun iPad of telefoon met hun specialist in plaats van een fysiek consult in de spreekkamer. Door de coronaperikelen heeft het Dijklander dit versneld ingevoerd.

Speerpunt van ZZWW

ZZWW (Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil) heeft er de afgelopen jaren vaak voor gepleit dat zorgaanbieders, zoals ziekenhuizen en huisartsen, meer gebruik van digitale mogelijkheden maken.

“We hebben onder andere een goedbezocht symposium georganiseerd over e-Health, waarop diverse experts uit de zorg vertelden over zaken als beeldbellen of een digitaal afsprakensysteem. Bij diverse zorgaanbieders hebben we het ook regelmatig onder de aandacht gebracht. Het verheugt ons dat het beeldbellen nu is doorgevoerd in het Dijklander Ziekenhuis en dat patiënten er over het algemeen blij mee zijn”, zegt het bestuur van ZZWW.

Kanttekening

“Wel willen we een kanttekening maken. Beeldbellen kan een face to face-consult niet altijd vervangen. Soms is het medisch noodzakelijk dat een arts iemand fysiek onderzoekt. En sommige mensen weten niet precies hoe ze moeten beeldbellen of voelen zich er niet comfortabel bij. Dus het volledig afschaffen van de gewone consulten in de spreekkamer mag niet aan de orde zijn”, aldus het bestuur van ZZWW.

Terug naar de nieuwspagina

Meld u aan voor de nieuwsbrief