Chronische pijn: heeft u er last van? Doe mee aan het webinar!

Het Dijklander Ziekenhuis verzorgt op dinsdag 23 maart 2021 een online informatiemiddag voor mensen met chronische pijnklachten. Het webinar start om 15.30 uur en wordt om 17.00 uur afgesloten.

Aanmelden

Mensen met chronische pijn, maar ook hun  naasten die meer willen weten over pijn en pijnbehandeling, kunnen gratis deelnemen.
Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar pijnpoli@wlz.nl of te bellen met de pijnpoli (0299) 457 135.

Programma

Wat zorgt er voor dat chronische pijn zoveel pijn doet en hoe kan men ondanks de pijn weer regie op het leven krijgen?  Deze vragen staan centraal tijdens het Webinar chronische pijn. Tijdens deze middag geven de pijnconsulenten van het Dijklander Ziekenhuis een presentatie over chronische pijn en de behandelmogelijkheden vanuit de pijnpoli.

Jolanda Zondervan, revalidatiearts van het Dijklander Ziekenhuis vertelt over hoe chronische pijn werkt en wat het verschil is met acute pijn. Daarna gaan Marjolein van Schijndel en Masja Duin, oefentherapeuten bij het Netwerk Chronische Pijn in op de behandelmogelijkheden buiten het ziekenhuis.

Ricco Poffijn, fysiotherapeut van het Rugnetwerk vertelt over mogelijkheden die fysiotherapie biedt. Ook is er aandacht voor het nut van psychologische ondersteuning.

Johan Smal, psycholoog van het Dijklander Ziekenhuis staat stil bij invloed van ons brein op de pijn en hoe je daarmee omgaat.

Tot slot wordt ook nog ingegaan op de mogelijkheden van revalidatie buiten het ziekenhuis.

 

Terug naar zorg varia