Minder zorgen over de (gedeeltelijke) sluiting van het Diabeteszorgcentrum na maatregelen van KZWF en huisartsen

Alle diabetespatiënten in onze regio hebben een brief gekregen van Ketenzorg West-Friesland (KZWF), waaronder het Diabeteszorgcentrum valt. Daarin staat hoe het verder gaat vanaf 1 mei. Vanaf dat moment zal de jaarcontrole niet meer door de KZWF gedaan worden.

Wat betekent het concreet voor diabetici?

In de praktijk zal het betekenen dat de meeste mensen een uitnodiging van de huisarts of praktijkondersteuner ontvangen voor hun jaarlijkse controle.

Centrale controle ogen en voeten in Hoorn

Daarnaast krijgen de diabetespatiënten een ogenfoto, een voetscreening, bloeddrukmeting, bloedonderzoek en urineonderzoek door het KZWF in Hoorn. Aan de hand van dit uitgebreide onderzoek maakt het KZWF een risicoberekening en rapportage. Die gaat naar de huisarts, zodat deze weet hoe de patiënt ervoor staat en hoeveel controles hij of zij nodig heeft. Diverse huisartsen en praktijkondersteuners zijn inmiddels trouwens druk bezig met extra bijscholing.

ZZWW: “Hoopgevend signaal”

Deze ontwikkelingen verheugen ons. Hopelijk blijkt deze extra inspanning ook voldoende, zodat er – net als de afgelopen jaren – minder mensen dan vroeger in het ziekenhuis belanden met ernstige aandoeningen als gevolg van diabetes. We hopen ook dat huisartsen en praktijkondersteuners genoeg tijd per patiënt kunnen uittrekken.

Terug naar de nieuwspagina

Meld u aan voor de nieuwsbrief