ZZWW: "Het is goed nieuws dat het Dijklander niet-coronapatiënten ook weer kan behandelen"

Sinds 28 april is het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn weer begonnen om patiënten op te roepen, die urgente zorg nodig hebben vanwege andere aandoeningen dan corona. De urgente zorg kan langzaamaan weer op gang komen nu het aantal opnamen op de intensive care vanwege corona terugloopt. ZZWW is er blij om dat ook andere zorg weer mogelijk is, omdat sommige ernstig zieke patiënten dringend behandeling nodig hebben.

Wachttijd

Het zal wel nog een flinke tijd duren voordat iedereen die een afspraak had weer terecht kan in het ziekenhuis, zo liet het Dijklander vorige week weten. Aan de hand van landelijke richtlijnen bepaalt het ziekenhuis welke patiënten naar het ziekenhuis mag komen. ZZWW: “We hebben er begrip voor dat eerst gekeken wordt naar wie het meest urgent is.”

Keuzes in coronatijd

ZZWW vindt overigens dat het Dijklander de coronacrisis goed heeft aangepakt. “We hebben alle begrip voor de keuzes die het Dijklander Ziekenhuis de afgelopen tijd heeft gemaakt. En we hebben enorm veel waardering voor de inzet van het ziekenhuispersoneel.”

Terug naar de nieuwspagina

Meld u aan voor de nieuwsbrief