ZZWW blij met hartenkreet Frido Kraanen (Omring) over woningnood kwetsbare ouderen

 

 

“We zijn blij dat Frido Kraanen, directeur van Omring, naar buiten brengt dat het twee voor twaalf is wat betreft de woningnood voor kwetsbare ouderen. De vergrijzing in onze regio neemt nog sterker dan elders toe en de druk op het zorgpersoneel is erg groot. Daar moeten gemeenten snel een oplossing voor helpen vinden.” Kraanens uitspraken in het Noordhollands Dagblad en het Dagblad voor West-Friesland van 5 april 2022 zijn Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil uit het hart gegrepen.

“Met ons rapport en manifest ‘Onbezorgd oud worden in Westfriesland’ hebben we  in december onder andere de gemeentes in de regio al opgeroepen om zo snel mogelijk woningen voor kwetsbare ouderen te gaan creëren. Maar er is nog altijd niet veel gebeurd. Terwijl het, zoals Frido Kraanen van Omring stelt, erg hard nodig is”, zegt ZZWW.

Sluit aan bij ZZWW-manifest

ZZWW: “Sinds ons manifest en ons onderliggende rapport is er wel een Woonzorgpact opgericht waarin allerlei betrokkenen zitten. Wij zijn daarin vertegenwoordigd als afvaardiging van de inwoners van Westfriesland. Maar de eerste bijeenkomst is nog altijd niet gepland, al hebben we er al een paar keer naar geïnformeerd, onder andere bij de gemeente Hoorn. We hebben het vermoeden dat de gemeentes in Westfriesland weinig prioriteit aan het Woonzorgpact geven. We hopen echt dat het Woonzorgpact nu spoedig bij elkaar gaat komen.”

Discussiebijeenkomst

Om de zaak op gang te brengen organiseert ZZWW op 20 mei een openbare discussiebijeenkomst voor burgers, politici en mensen uit het werkveld met als thema ‘Onbezorgd oud worden in Westfriesland’. Belangrijk is met name dat burgers hun visie op de plannen kunnen geven.

Tijdens die bijeenkomst zullen Joba van den Berg (Tweedekamerlid van het CDA), Gerard van den Hengel (burgemeester van Opmeer), Michel van Schaik (directeur Gezondheidszorg Rabobank Nederland), Frido Kraanen (bestuurder van Omring) en Ab Gieling (directeur van De Woonschakel) reageren op stellingen over hoe de woningnood voor kwetsbare ouderen opgelost moet worden de komende jaren.

De bijeenkomst vindt ’s middags plaats in Het Postkantoor, Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel. Wie er belangstelling voor heeft, kan in elk geval nu al een mail sturen naar info@zzww.nl, maar nadere berichtgeving volgt sowieso nog de komende tijd.

 

Achtergrondinformatie (klik op de linkjes hieronder):

– Bekijk het filmpje Onbezorgd oud worden

– Manifest Onbezorgd oud worden downloaden

– Rapport Onbezorgd oud worden downloaden

Terug naar de nieuwspagina

Meld u aan voor de nieuwsbrief