Meerderheid is voor beeldbellen blijkt uit opiniepeiling van ZZWW

Uit onze internetpeiling blijkt dat ruim driekwart van de Westfriezen die eraan meededen vindt dat beeldbellen goed werkt om contact met een arts te hebben. Ook het bestuur van Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil is een voorstander van beeldbellen.

“Door de coronocrisis zijn de ontwikkelingen wat beeldbellen betreft hard gegaan, zowel landelijk als in onze regio Westfriesland. Ook in de zorg blijkt dat het soms best mogelijk is om met je arts te praten via de iPad, computer of smartphone. Dat is heel vaak een goede oplossing. We pleiten er daarom voor dat de zorgaanbieders die nog niet zover zijn de komende tijd extra hun best doen om hier nu echt serieus werk van te maken.”

Digitalisering heeft echter ook een andere kant, signaleert het ZZWW-bestuur. “Voor sommige mensen zal het beslist een kwestie van wennen zijn. En als het gaat om complexe of ernstige aandoeningen dan kan een consult via het beeldscherm natuurlijk nooit persoonlijk contact vervangen, vinden wij”, aldus het bestuur van ZZWW.

Terug naar de nieuwspagina

Meld u aan voor de nieuwsbrief