ZZWW vraagt GGD om beter bereikbare vaccinatielocaties in Westfriesland

Eerst waren de testlocaties al niet goed bereikbaar met het OV en nu is het voor mensen zonder auto bijna onmogelijk om zich te laten prikken, omdat er geen bus of trein komt bij de twee vaccinatielocaties voor corona in Westfriesland. Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil vindt dat een onwenselijke situatie en heeft daarom de GGD vorige week een brandbrief gestuurd.

 

“Vanwege achterblijvende resultaten en oplopende besmettingscijfers heeft minister Ernst Kuipers onlangs een oproep gedaan om je toch vooral te laten vaccineren tegen corona. Wij ondersteunen die oproep van harte, zeker voor waar het om de zogenaamde kwetsbare groepen gaat. Naar onze mening is een hogere opkomst gebaat bij makkelijk, ook per openbaar vervoer bereikbare vaccinatielocaties.

 

Wij constateren, dat voor de regio Westfriesland op dit moment alleen de locaties Hem,Tennishal Stebo en Middenmeer, Agriport, operationeel zijn.

 

Deze locaties zijn voor mensen zonder eigen vervoer niet te bereiken. In het licht van de oproep van minister Kuipers vragen wij ons af of u niet snel nog een locatie, beter bereikbaar met bijvoorbeeld openbaar vervoer, moet openen. Wij denken dat dit zeker zal bijdragen tot een hogere opkomst. Gelet op de verwachte ontwikkelingen rond corona vragen wij u dit verzoek serieus in overweging te nemen.”

 

Aldus de brief die ZZWW aan de GGD stuurde op 14 oktober.

Terug naar de nieuwspagina

Meld u aan voor de nieuwsbrief