Ouderenzorg leeft in Westfriesland

Zo’n honderd mensen hebben op 13 november 2018 de bijeenkomst over ouderenzorg van de Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) bezocht. Het bestuur van de ZZWW is erg blij met deze opkomst. “Fijn dat ouderenzorg zo leeft in Westfriesland en de Wieringermeer”, aldus het bestuur na afloop. “Dat geeft ons de indruk dat de ZZWW bestaansrecht heeft, want goede ouderenzorg is een van onze speerpunten.”

Vier sprekers

Vier sprekers uit de zorgwereld gaven elk een eigen toelichting tijdens de bijeenkomst over ouderenzorg van de ZZWW.

Wendy van den Berg

Wendy van den Berg (manager Zorgkoepel Westfriesland) vertelde welke zorg er op dit moment voor ouderen is en hoe de ouderenzorg in grote lijnen is georganiseerd in onze regio. Download presentatie Wendy van den Berg

Annet Wind

Annet Wind is huisarts in Hoorn en kaderhuisarts ouderengeneeskunde in Westfriesland. Huisartsen besteden volgens haar veel aandacht aan ouderen. Ze legde uit hoe ze dat doen en illustreerde dit aan de hand van een concreet voorbeeld. Download presentatie Annet Wind

Wijkverpleegkundige van Omring

Ook een wijkverpleegkundige van zorgorganisatie Omring gaf een blik achter de schermen. Een van haar cliënten is een man die bijna geheel verlamd is geraakt doordat hij een ongeluk kreeg terwijl hij bezig was met snoeiwerk op de tennisbaan. Omring ondersteunt deze cliënt en zijn vrouw, die ondanks alles toch positief in het leven blijven staan. Meer weten? Neem contact op met Omring.

Dirk Kuipers

Tot slot lichtte Dirk Kuipers (wethouder ouderenwelzijn in Medemblik) het ouderenbeleid in zijn gemeente toe. Hij liet ook zien dat bepaalde gemeenten de komende jaren erg zullen vergrijzen. Stedebroec is daarbij koploper. Download presentatie Dirk Kuipers.

Discussie

Bij de discussieronde sprong eruit dat diverse mensen de bereikbaarheid van huisartsen erg belangrijk vinden. Huisbezoeken aan ouderen worden ook gewaardeerd, maar dat hoeft niet per se door huisartsen.

Terug naar de nieuwspagina

Meld u aan voor de nieuwsbrief