ZZWW: ‘Goed dat huisartsen gaan vaccineren, al zijn er ook uitdagingen’

De Westfriese huisartsen starten deze week nog met het vaccineren van 60- tot 64-jarigen met AstraZeneca. ZZWW hoopte daar al een paar maanden geleden op, omdat dan meer mensen snel ingeent kunnen worden. Tot nog toe was er echter geen geschikt vaccin beschikbaar voor de huisartsen.

ZZWW: “We zijn blij dat de huisartsen ook van start kunnen gaan met de vaccinaties. Al realiseren we ons natuurlijk dat het voor sommige huisartsenpraktijken ingewikkeld is dat mensen een kwartier na de prik nog even moeten blijven zitten. Daar is niet bij alle praktijken plek voor. We hopen dat de huisartsenpraktijken hier een goede oplossing voor hebben gevonden.”

Bijwerkingen AstraZeneca

Daarnaast volgt ZZWW de ontwikkelingen rondom de bijwerkingen rondom AstraZeneca bij mensen die jonger zijn dan 55 uiteraard op de voet.

GGD-priklocatie

Overigens is er inmiddels ook een grote priklocatie van de GGD in Hoorn in de ijsbaan gekomen en dat verheugt ZZWW. “Mensen die van de GGD hun vaccinatie krijgen hoeven nu niet meer naar Middenmeer of Purmerend te reizen en dat maakt het hopelijk voor velen een stuk makkelijker.”

Het maken van een afspraak is bij de GGD in elk geval goed geregeld volgens ZZWW. “Het kan zelfs heel makkelijk online en dan krijg je direct een smsje ter bevestiging. Maar wie dit niet handig vindt, kan gelukkig ook altijd nog bellen met de GGD.”

Terug naar de nieuwspagina

Meld u aan voor de nieuwsbrief