ZZWW ondersteunt de inzamelingsactie van de Westfriese ondernemers om mondkapjes te kopen

Gecertificeerde mondkapjes zijn relatief duur (€ 1,50 per stuk) en Nederlandse hulpverleners hebben er dagelijks gemiddeld tien tot twintig nodig. Ze zijn bovendien schaars aan het worden. Daarom zijn diverse Westfriese ondernemers met connecties in China in de bres gesprongen. Zij hebben inmiddels 100.000 mondkapjes besteld in China en ze hopen er nog meer te kunnen bestellen. Dit willen de ondernemers bereiken door een inzamelingsactie te houden via zo veel mogelijk kanalen.

ZZWW ondersteunt deze actie en geeft er daarom via de site, Facebook en LinkedIn ook ruchtbaarheid aan. ZZWW roept ook anderen op om dit initiatief onder de aandacht te brengen. Meer informatie over de inzamelingsactie van de Westfriese ondernemers is te vinden op www.doneereenmondkapje.nl.

Overigens is er ook nog steeds vraag naar gewoon beschermingsmateriaal. Huisartsen hopen dat veel mensen gehoor geven aan de oproep die eerder werd gedaan om schorten, klusmondkapjes en haarnetjes naar huisartsenpraktijken te brengen.

Terug naar de nieuwspagina

Meld u aan voor de nieuwsbrief