'Investeren in gebouwen van de ambulances in Wognum en Hoogkarspel is hard nodig'

Het verheugt Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) dat de verouderde ambulancepost in Hoogkarspel  plaatsmaakt voor een hypermodern gebouw en dat het gebouw van Wognum wordt uitgebreid.

ZZWW: “Het is hard nodig en het is fijn dat de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord geld wil investeren, zodat de ambulances veilig en op tijd ter plaatse kunnen zijn.”

Eerst verbouwing in Wognum

De verbouwing van de ambulancepost in Wognum aan de A7 begint nog dit jaar. Daar is het probleem nu dat diverse ambulances buiten moeten staan en dat er te weinig ruimte is voor het personeel om zich om te kleden. Het gebouw wordt verbouwd, zodat deze knelpunten opgelost worden.

Ambulancepost Hoogkarspel: sloop en nieuwbouw

In Hoogkarspel moet het oude gebouw aan de Sluisweg eerst gesloopt worden. Dat gaat waarschijnlijk eind dit jaar plaatsvinden. In 2022 is de oplevering van de nieuwe ambulancepost gepland.

Hopelijk snel geregeld

“We zijn zeer tevreden dat de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord deze verbouwingsplannen in Westfriesland laat uitvoeren en hopen dat alle werkzaamheden voorspoedig verlopen”, aldus ZZWW.

Overigens wordt er ook in Den Helder, Heiloo en op Texel geïnvesteerd in de ambulanceposten. Texel krijgt er zelfs een tweede post bij.

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar de nieuwspagina

Meld u aan voor de nieuwsbrief