Bijeenkomst: Heeft u straks nog wel een huisarts?

‘Heeft u straks nog wel een huisarts?’

Meld u aan en praat mee op 31 mei

De huisartsenzorg in West-Friesland staat onder hoge druk. Lees ook ons eerder uitgebrachte artikel: https://zzww.nl/zzww-ondersteunt-actie-huisartsen/

De administratieve last wordt steeds hoger. Ziekenhuizen, gemeenten, GGD en woningcorporaties verschuiven problemen van hun cliënten naar de huisartsen. Zorgverzekeraars voeren de financiële druk op waardoor er onvoldoende tijd is voor de patiënt. Opvolging in de regio is lastig; huisartsen in opleiding kiezen liever voor de taak van waarnemer of deeltijd werk in plaats van het eigenaarschap van een huisartsenpraktijk. Bovendien is er weinig betaalbare huisvesting te vinden voor een nieuwe praktijk.

Op langere termijn gaat dit alles ten koste van de zorgverlening en kan er zelfs een tekort aan huisartsen en praktijkhouders ontstaan. Een probleem dat iedere inwoner van West-Friesland aangaat. Wat te doen?
Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil organiseert een bijeenkomst om helderheid te krijgen en samen tot oplossingen te komen.

Praat mee

Op 31 mei schijnen diverse sprekers hun licht op de huidige situatie. Wij nodigen u van harte uit hierover mee te praten tijdens deze openbare bijeenkomst in Theater het Postkantoor in Bovenkarspel. Want ook uw stem telt! De toegang is gratis.

Let op! Met deze aanmelding geeft u toestemming voor het gebruik van fotomateriaal waarop u zichtbaar bent en voor het ontvangen van onze nieuwsbrief en informatie per mail.

Graag ontvangen wij u op woensdag 31 mei in

Theater Het Postkantoor,  Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel.

 Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang programma 19.30 uur.

De avond duurt tot circa 21.30 uur.

Heeft u een vraag of stelling?

In het panel van deze avond nemen een aantal huisartsen uit de regio, mensen van de Zorgkoepel en wethouder Yannick Nijsingh zitting. Aan hen worden diverse stellingen voorgelegd. Ook u kunt meepraten.

Heeft u een vraag of stelling omtrent het onderwerp? Mail deze voor 20 mei naar info@zzww.nl. Wellicht nemen we deze mee in het programma. Uiteraard bent u er deze avond vrij in uw stem te laten horen. Graag zelfs. 

 

Fijn dat u erbij wilt zijn op 31 mei 2023!
Vul onderstaande gegevens in om u aan te melden. Na uw aanmelding ontvangt u een mail met aanvullende informatie.

  Publicaties over huisartsenzorg

  ZZWW doet al langere tijd onderzoek naar de zorg rondom de huisartsen in West-Friesland.

  Hier leest u enkele eerdere artikelen die wij publiceerden over dit actuele onderwerp:

  https://zzww.nl/wat-betekent-het-zorgakkoord-voor-u/

  https://zzww.nl/zzww-ondersteunt-actie-huisartsen/

  https://zzww.nl/zzww-blij-meer-tijd-bij-de-dokter/

  Meld u aan voor de nieuwsbrief