Brief levert veel steun op van diverse zorgaanbieders en de Westfriese bedrijvengroep

Zorgverzekeraar VGZ/Univé heeft het verzoek van de Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) gehonoreerd om ook bij het ontwikkelen van de ‘Regiovisie voor de Zorg in Westfriesland’ betrokken te worden. De regiozorgvisie geeft inzicht hoe de overheid de zorg naar de toekomst toe wil ontwikkelen. ZZWW wil hierbij zijn om ook de stem van de inwoners van Westfriesland te laten horen.

ZZWW stuurde onlangs een brief naar VGZ/Univé, met een afschrift naar zorgaanbieders, gemeenten en politici. ZZWW vreesde dat de regiovisie tot stand zou komen zonder inbreng van de mensen over wie het gaat, namelijk de burgers van Westfriesland.

Veel steun

Er kwamen direct veel steunbetuigingen. Wilgaerden-Leekerweidegroep reageerde per ommegaande en het Dijklander Ziekenhuis, Geriant, de Westfriese bedrijvengroep en Omring volgden. VGZ/Univé heeft nu toegezegd dat ZZWW ook wordt uitgenodigd voor de regiozorgvisie. Het bestuur van ZZWW is erg blij met zowel de toezegging van VGZ/Univé als de steun vanuit de regio.

 

Meer lezen over wat de regiozorgvisie inhoudt en waarom de erkenning van ZZWW om erbij betrokken te zijn zo belangrijk is? Klik hier

 

Terug naar de nieuwspagina

Meld u aan voor de nieuwsbrief